Történet

Fehérvár Vízilabda Sportegyesület

A Fehérvár Vízilabda Sportegyesület a város reprezentatív vízilabda egyesülete, ami 2016. szeptemberében kezdte meg működésé. Az egyesület megalapításának elsődleges célja az utánpótlás korú fehérvári gyerekek bevezetése az ország egyik sikersportjának rejtelmeibe. A csapatok edzéseiket a Csitáry G. Emil uszodában tartják.

Egyesületünkben egészen az óvodás korúaktól a felnőttekig több, mint 150 játékos sportol. Csapatunk utánpótlás korú versenyzői közül rendszeresen kerülnek be játékosok korosztályos válogatottakba, tehetséggondozókba, s igyekszünk egyre meghatározóbb bázisa lenni a magyar vízilabdázásnak.

Fontosnak tartjuk, hogy az újonnan érkező gyerekek a lehető legtöbbet hozhassák ki magukból, ezért segítjük őket tehetségük kiteljesedésében. Az évek során folyamatosan próbáljuk komoly szaktekintélynek örvendő edzőkkel erősíteni egyesületünket. Az edzői stáb erősítése mellett egyre fiatalabb korosztályokat próbálunk elérni. Célunk egészen az óvodai úszásoktásig elnyúlni, hogy minél fiatalabb korban a vízilabda irányába terelhessük a fiatalokat.

Egyesületünk egyik alapelve, hogy csak és kizárólag saját nevelésű játékosokkal szeretnénk egyre jobb eredményeket elérni, hiszen ez mutatja az utánpótlás-nevelés minőségét. Az egyre jobb eredményeket elérő fiatalokból az évek során több játékos is a felnőtt csapat tagja lett, ahol nem titkolt célunk, hogy belátható időn belül az OB1/B bajnokságba jussunk, ezzel is motiválva a fiatal játékosainkat. Az már egy olyan szint lenne, amely a csapatnál tartaná azokat a fiatalokat, akik eddig a nagyobb kihívás és erősebb bajnokság miatt eligazoltak tőlünk. Törekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy az egyesület egyre magasabb színvonalon működjön és meg tudja tartani értékeit.