Közérdekű infoSporteseményekSporthírekSzakmai hírek

Megkezdtük a munkát!

Boldog újévet kívánunk mindenkinek!

Eljött a 2022-es esztendő, ahol végre új helyszínen készülhetünk a szezon kihívásokban teli időszakára.

Az utóbbi években nagyon sok impulzus ért bennünket, bőven volt részünk jóban is, rosszban is. Elkerülhetetlen, hogy megemlítsük a pandémiát, amely igyekezett beárnyékolni az elmúlt időszakot, ám készültünk, dolgoztunk, beletettük a magunkét és bátran kijelenthetjük, hogy a napos oldalon kezdjük 2022-t.

A téli szünet alatt nem állt meg a munka a műhelyben, hiszen a gyerekek az ünnepek alatt is részt vehettek fakultatív edzéseken, ahol nem meglepetésre szép létszámmal meg is jelentek. Ezt követően megkezdtük a téli alapozást már az új esztendőben, ez sajnos nem tart sokáig némely csapatunknak, hiszen a Január 15-16 hétvégén csobbannak a csajok is az országos bajnokság folytatásában, valamint a Dunántúli bajnokság Gyermek 1 korosztályában Ágner Zoliék csoportelsőként szeretnék lezárni az alapszakaszt.

A hamarosan kezdődő megmérettetésekre természetesen már a birtokba vett új sátorban készülhetnek a gyerekek, amely körülményekhez hasonlóval még nem találkoztunk korábban. Először a medence felújításával, majd egy új, modern csarnok kialakításával tettük használhatóvá a strandmedencét, a város segítségével.  Az elmúlt években fiatal egyesületünk nem rendelkezett még a minőségi munkához elegendő pályával, de a munka gyümölcseként, a gyerekek eredményei lehetővé tették ezt a nagyméretű fejlesztést.

Fontos tehát, hogy egy pillanatra megálljunk és értékeljük ezt a rendkívül alázatos munkát, amit a parton az edzők végeznek, olykor torokrekesztő, pólót facsarni tudó intenzitással, valamint a vízben a gyerekek, évről évre egyre nagyobb alázattal.

A teljesítményünk mindenkori mércéje, az elindított csapatok száma, amely rekord idén, valamint az országos bajnokságban elért helyezésünk. Idén először sikerült elindulnunk minden, a szövetség által indított összes utánpótlás korosztályban, egészen lefele a Baby II-ig, amely a 2012-13-as születésű lurkók terepe.

Egyértelmű tehát a mennyiség-beli fejlődésünk, látható ez a gyerekek elképesztő létszámán, az indított csapatok számán, a növekvő edzői gárdáról pedig még nem is tettünk említést.

A darabszám rendben van, de mi a helyzet a minőséggel?

Amint korábban írtuk, az egyik fő mérőszáma a munkánknak, az országos bajnokság. Lányoknál és fiúknál is, első számú, prioritást élvez.  A felnőtt bajnokságok alatt, itt mutathatjuk meg, mit is tudtunk alkotni az évek alatt. Az elmúlt években nem volt kegyes velünk a sors, a pandémia elvett tőlünk egy várva várt kvalifikációt, ahol az oddsok mellettünk álltak volna, majd jött egy rendhagyó év, ahol nem bizonyíthattunk egy igazságos rájátszásban, így lemaradtunk a kvalifikációról.

Idén fordulhat a kocka. A lebonyolítás változott, az eddigi munka alapján pedig már az A2 felsőházában készülünk kopogtatni a felsőház ajtaján. Eddig a felsőházban két idegenbeli fordulón vagyunk túl, három korosztályban összesen 6 mérkőzésen 5 győzelmet sikerült összehozni. A folytatásig még van idő, Januárban a gyerek korosztály érintett csak, a már említett DVL Gyermek 1 utolsó fordulójában.

Az Országos Bajnokság az utánpótlás kiemeltje, ezért a figyelem főleg rájuk szegeződik, de ezekbe a korosztályokba legalább ekkora alázattal készülnek a fiatalabb kollegák, ahol rendre tűnnek ki a tehetségek, a meghatározó arcok. Talán még a háttérben mozgolódnak, és nem figyel rájuk mindenki, de szépen lassan, hatalmas alázattal kúsznak fel a nagyobbak mellé, van aki már ideje korán berúgta az ajtót az egyel nagyobb korosztályba.

Nem kímélt minket az elmúlt pár év, nem volt könnyű dolgunk. Most sincs ez másképp, de végre méltó körülmények között készülhetünk.

Az idei első hazai fordulót a lányok fogják megvívni, Január 23-án, a Csitáry G. Emil uszodában.

Székesfehérvár, 2022.01.06

Vélemény, hozzászólás?