Sporthírek

Januári program – Utánpótlás

Az ünnepi pihenő óta alig telt el idő, máris kezdődnek az utánpótlás bajnokságok. A januári programba bőven jutott nekünk kihívás, izgalmas fordulók várnak ránk.

A 2022-es évet a regionális, Dunántúli Gyermek 1 bajnokságban kezdjük. Január 15-én, Szombaton, Balatonfűzfőre utaznak a 2007-2008-ban született korosztályunk, ahol délben az ESMTK ellen, majd 14:00-kor a Pápa ellen ugrunk vízbe. A bajnokság másik két csoportjában már lezárult az alapszakasz, sőt már felsőházi mérkőzések sorsolása is megtörtént. A „C” csoportban mivel több csapat van, több a forduló is, emiatt van, hogy nálunk még hátra van ez a forduló. Jelenleg vezetjük a tabellát 17 ponttal, mögöttünk jön sorban az ESMTK 16 ponttal, majd a Balaton VK 15 ponttal, így az utolsó forduló izgalmas mérkőzésein dől majd el az első hely sorsa.

A szombati fiú küzdelmeket vasárnapi lány küzdelmek követik, ahol a Leány Országos Bajnokság 11. fordulójában Tatabányára utazunk. A legutóbbi találkozáskor a 3 korosztály közül a gyerekben sikerült 2 gólos győzelmet aratnunk, így bizakodva utazunk Tatabányára. A Leány Országos Bajnokságban hosszú évek óta először tudunk mind a három korosztályban csapatot indítani, ez már önmagában hatalmas eredmény, hiszen ez is mutatja, hogy egyesületünk növekedőben van mind a férfi mind a női oldalon is.

Január 23 Vasárnap a Dunántúli Gyermek 4 korosztály utazik Szombathelyre. Az AVUS által rendezett utolsó alapszakasz fordulóban először a Tatabányával játszunk 11:00-kor, majd a forduló utolsó mérkőzésén a Sopron csapatával mérik össze magukat a 2011-es születésű gyerkőcök. A tabella tetejéről várjuk az utolsó fordulót, ahol csupán 1 pontos lemaradással jön mögöttünk a Szombathely, így izgalmas záró fordulóra számíthatunk itt is.

Végül, de nem utolsó sorban a hónapot egy hazai fordulóval zárjuk a Dunántúli Gyermek 3 bajnokságban, ahol a 2009-es és fiatalabb csapatunk rájátszás fordulóban dönti el, hogy méltó-e a felsőházban folytatni a bajnokságot. A rájátszásban a csoportok 2. helyezettjei játszanak egymás ellen, itt a jelen lévő 3 csapat közül az 1-2. helyezett a felsőházban, a 3. helyezett pedig a középházban folytatja a bajnokságot.

Februárban indulnak a fiúknál is az országos küzdelmek is, addig is mindenkinek jó egészséget kívánunk, vigyázzatok magatokra!

Hajrá Fehérvár!

2022.01.12. Székesfehérvár

 

Vélemény, hozzászólás?