Sporthírek

Országos UP – Kecskemétet fogadtuk

Az első hazai fordulónkon három mérkőzésből kettőn is sikerült győzelmet aratni. A hosszú nyári kihagyás után sok hiányzóval ugyan, de hatalmas győzni akarással ugrottak vízba utánpótlás csapataink. Az első mérkőzésen a több hiányzó miatt gyengébb kerettel felálló gyerek alakulatunkra 6-15-ös vereséget mért a kecskeméti gyerek csapat. Az ezt követő két meccsen az idősebbek már győzelmekkel büszkélkedhettek, a serdülők egy végletekig kiélezett meccsen 15-14 arányban győzték le ellenfelüket, az ifik pedig magabiztosan, az első negyed botlásait követően magabiztosan vezetve nyerték meg 16-11 arányban. Az edzők az alábbiak szerint értékelték a csapatok teljesítményét:

Ágner Zoltán:

Fél éves bajnoki szünet után játszhattunk ismét bajnoki mérkőzést. Szerencsére haza környezetben és közönség előtt. A gyerek mérkőzés  lőjelei nem voltak túlságosan bíztatóak. A korosztályban a kecskeméti a legerősebb alakulat és teljes kerettel érkeztek, míg nálunk 3 kezdő és meghatározó játékos is hiányzott a csapatból. Az első félidőben tisztességesen helyt álltak zömében fiatalabb játékosaink. Jobb büntető értékesítéssel lehetett volna fordított eredmény a félidőben. A második félidőben apróbb fegyelmezetlenségek miatt 4-5 gólra nőtt a különbség. Sajnos az érezhető fizikális fölény és a növekvő különbség több játékost is megtört. Ezt mindenféleképpen orvosolni kell. Maráczi Zsolt kapusteljesítménye és Gelencsér Ádám mezőny munkája kiemelkedő volt.
Az összkép alapján és remélhetőleg teljes kerettel tavasszal a 3 pontért megyünk Kecskemétre.
Serdülő csapatunk ebben a korosztályi bontásban 2 éve játszott utoljára a KESI csapatával. Akkor még oda vissza csúnya verést kaptunk tőlük. A két év töretlen munka és a srácok lelkesedése eltüntette ezt a különbséget. A játék képe alapján akár több gólos győzelmet is arathattunk volna. A csapat dinamikája komoly lehetőségeket rejt magában. Balkezeseink pazar góljai és Danka Bendegúz lendülete közönséget szórakoztató volt. Külön öröm Vaskó Bálint két gólja, aki alig két éve zárta le úszó karrierjét. A tavalyi csonka szezont veretlenül záró ifi csapatunk sok kulcsjátékost vesztett a nyár folyamán. A kiöregedő Pongrácz Flórián és Pászti Zalán mellett a keretet budapesti tanulmányai miatt elhagyó még ifi Holubecz Barnabás és szintén ifjúsági korú, ám felnőtt top csapatba igazoló Almási Patrik hiánya mind érzékeny veszteség. A sok kihagyás és a megváltozott szereposztás főleg védekezésben mutatkozott meg. Ott van sok javítani való. Támadásban viszont többször kijött a várt gyorsaság amitől minden ellenfelünk remeghet majd. A megszokott gólzsák, Tóth Márkó mellett többen is felelősségteljesen teljesítettek. Kállai Máté fáradhatatlan játéka és Drégely Olivér öt gólja megsüvegelendő. Danka Bendegúz az ifibe is átmentette serdülő meccsen mutatott játékát.

Nagy Dávid:

A Kecskemét csapatát fogadtuk itthon. Egy hónapja mezőtúron 1 góllal kikaptunk tőlük , most itt volt a visszavágás ideje. Nagyon motivált volt a csapat, érezhető volt mindenkin a nyerni akarás. A taktikát betartottuk, támadásoknál pontos befejezések voltak. Védelemben néha voltak zavarodások, de volt egy remek kapus teljesítmény ami kijavította ezeket hibákat. Nagyon örülök ennek a fontos győzelemnek, és gratulálok a csapatnak!

A jegyzőkönyveket az alábbi linkeken érhetik el:
Ifi Jegyzőkönyv: http://www.waterpolo.hu/meccs/62339
Serdülő jegyzőkönyv: http://www.waterpolo.hu/meccs/62195
Gyerek jegyzőkönyv: http://www.waterpolo.hu/meccs/62051

Gratulálunk a srácoknak!

Hajrá Fehérvár!

Vélemény, hozzászólás?